Sosyal Bilimler Çalıştayı: Küreselleşme

Sosyal Bilimler Çalıştayı: Küreselleşme

9/B, 10/A, 11/B ve 11/C sınıfı öğrencilerinin düzenleyeceği "Sosyal Bilimler Çalıştayı" çalışmalarına başladık...

 

01.11.2019 1171

Öğrencilerimiz, 27 Aralık 2019 tarihinde Tarih komitesinden Gülhan Balsoy ve Murat Dağlı hocalarımız ile "Küreselleşme" başlıklı söyleşiyi gerçekleştirirdiler.

Okulumuz Felsefe Öğretmeni Fatma Türkan CENGİZ, Coğrafya Öğretmeni Evren UZUNKAYA ve Tarih Öğretmeni Selda ODUNCU'nun düzenlediği "Sosyal Bilimler Çalıştayı'nın konusu: "Küreselleşme"

Projenin genel hedefi, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerin akademisyenlerle bir araya gelerek sosyal bilimler alanlarında bilimsel toplantılara katılımlarının sağlanarak Türkiye'de bu konuyla ilgili öğrencilerde bilimsel düşünme ve merak duygusunu uyandırmaktır. Projenin özel amacı ise, farklı lise ve dengi okullardaki öğrencelerin, bilimsel içerikli bir metni tartışma yetilerini geliştirilmesi, demokratik değerlerin gelişmesine de katkıda bulunmasıdır.

Türkiye'de sosyal bilimler alanına ilişkin ilginin, yeterli düzeyde olmadığı gerekçesiyle,  sosyal bilimlere ilgiyi arttırmak, teorik ve pratik bilgiyi birleştirerek öğrencilerin sosyal bilimler bakış açısıyla dünyayı anlamlarına katkı sağlamak amacıyla çalıştayın düzenlenmesine karar verilmiştir.

Projenin beklenen sonuçlar, sosyal bilimlere ilişkin ilginin akademik düzeyde artması, bilimsel düşünüş ve tartışma ortamının gençler arasında yaygınlaşması,  demokratik düşünce ve değerlerin yaygınlaşması, öğrencilerin düşüncelerini ve kendilerini doğru ve açıklıkla ifade etmeleri, öğrencilerin kendilerini tanımaları,  iletişim kurma becerilerinin arttırılmasıdır.

Çalıştayda düzenlenecek atölyeler; Tarih, Psikoloji, Felsefe, Ekonomi, Uluslararası ilişkiler, Sosyoloji, Hukuk, Sanat ve Coğrafya

28-12-201928-12-201928-12-2019

 

Yapılan Çalışmalar:

http://istanbulataturk.meb.k12.tr/icerikler/iaal-cogito20_9262422.html