Tübitak Liseler Arası Kimya Proje Yarışması

TÜBİTAK Kimya Proje Yarışması Hazırlıklarımız Devam Ediyor

29.10.2019 1661

"Mandalina Kabuklarından Antioksidan Üretimi ve Kullanılabilirliğinin Araştırılması" projesi, mandalina kabuklarından antioksidan üretilmesi ve bu üretilen antioksidanın çeşitli gıdalarda kullanılabilirliğinin incelenmesi amaçlamaktadır.

Projemiz ortaöğretim öğrencilerinin Liselerarası Proje Yarışması  kapsamında  çalışmaları içermektedir. Mandalina kabuklarının  temini deneye hazır hale getirilmesi, mandalina kabuklarının ekstraksiyonu ve üretilen antioksidanın kullanılması aşamalarını içermektedir.

23-12-2019